Ett intressant erbjudande

Som jag berättade förut här på bloggen så håller jag ju inte bara på med motorsport utan jag har faktiskt ett jobb också. Det är ett jobb som jag trivs bra med, men visst vore det också roligt att på något sätt kunna leva på motorsport. Nu har det hänt sig så att jag har fått ett erbjudande som faktiskt skulle kunna ge mig chansen att försörja mig på något som i alla fall har med motorsport att göra. Det är nämligen så att en kompis till mig har en egen firma där han jobbar med att dubba däck. Han säljer alltså dubbdäck som han sitter i sin verkstad och dubbar själv. Han säljer även andra däck, utan dubb, men det är själva dubbningen som är hjärtat i företaget om man säger så. Det är både bildäck, MC-däck och andra typer av däck.

Ska jag ta över?
Den här firman går ganska bra, men nu har han beslutat sig för att lägga ner. Han jobbar ensam och han måste lägga väldigt mycket tid på företaget. Det i kombination med att han har fru och två små barn samt att han håller på att renovera huset samtidigt har gjort att han i princip är på gränsen att bränna ut sig och gå in i väggen. Det har blivit för mycket helt enkelt. Därför frågade han mig om jag eventuellt skulle vara intresserad av att ta över företaget. Jag har ingen familj (än i alla fall) och jag har inte heller något hus som ska renoveras, och det är ingen konst att lära sig att dubba däck när man får alla nödvändiga maskiner och annat. Nu handlar det förstås inte om att få utan jag får ju köpa företaget i så fall, men ni förstår vad jag menar.

Svåra val
Jag har funderat lite fram och tillbaka på det här, men även om det låter som en spännande utmaning så har jag ganska säkert bestämt mig för att tacka nej. Jag är trots allt nöjd som jag har det, med ett betydligt ”säkrare” jobb där jag vet att jag gör min åtta timmar om dagen och sedan får jag gå hem och äga mig åt mina intressen. Risken med att driva eget är ju att man kanske inte hinner med så mycket annat än jobbet, trots att man inte har varken familj eller husrenovering att tänka på. Och även om däck visserligen har med motorsport att göra så är det ju inte så att jag lever på min hobby direkt. Men det är definitivt ett intressant erbjudande, som sagt.

Man måste tänka realistiskt
Om jag nu inte skulle ändra mig och tacka ja och tänka att ”nu kör vi, nu får det bära eller brista” (vilket inte är speciellt troligt), så kommer han antagligen att försöka sälja företaget till någon annan, alternativt likvidera det. Han skulle kanske kontakta Heinestams Bolagstjänst som har likviderat omkring 5 000 bolag och höra sig för lite där. Det gäller ju att man undersöker alla vägar och se vad som blir bäst. Jag lovade att komma med mitt slutgiltiga svar nästa vecka. Men det lutar som sagt starkt åt att jag tackar nej, trots att det hade varit en väldigt rolig erfarenhet.

Be First to Comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.