Jag jobbar faktiskt också

Jag vet att det kan verka lite osannolikt, men jag har faktiskt ett jobb som jag försöker sköta vid sidan av all motorsport. Eftersom jag inte är proffs så behöver jag pengar för att kunna hålla min hobby vid liv. Visst önskar jag att jag var tillräckligt bra för att kunna leva på att köra MC men det är väldigt osannolikt att det kommer att hända. Det tåget har redan gått liksom. Eller ska jag kanske säga att den MC:n redan har åkt iväg? I vilket fall som helst så sitter jag på ett kontor en hel massa timmar per vecka och administrerar och har mig. Jag har egentligen ingenting emot mitt jobb utan tycker faktiskt att det är helt okej, det kunde definitivt vara mycket värre, och jag tjänar tillräckligt för att det inte ska vara några problem med att hålla mitt motorintresse flytande, eller rullande om man så vill.

Alla hatar administration
Det där med att jag håller på med administration och grejor brukar alltid få en del uppmärksamhet när jag nämner det. Administration har ju inte direkt ett gott rykte utan de flesta verkar se det som ett problem, någonting som man ska komma runt för att få saker och ting gjorda. Den här artikeln från Dagens Nyheter kan då stå som exempel: ”Bryt den onda trenden och ta kontroll över byråkratin”. Ord och inga visor, men den är faktiskt inte så negativ som den kan verka, utan handlar om att många av de som sysslar med administration och byråkrati egentligen inte är lämpade för det, utan det är arbetsuppgifter som tvingats på dem. Inte konstigt att det blir fel då! Artikeln säger också att en del av lösningen på problemet med krånglig byråkrati och administration är att ”anställ[a] professionella administratörer”, vilket ju jag faktiskt är. Jag är helt enkelt en av de goda. En av rebellerna och inte en del av imperiet, för att snacka Star Wars!

Underlätta för alla
Mitt mål som administratör är att underlätta för alla att kunna göra sitt jobb, och samtidigt ha koll på fakturor, uppdrag och sådant. Det där sistnämnda är viktigt för om de som utför de olika jobben får sköta det själva så kommer det att bli pannkaka av det hela. Det vet jag. Fakturor glöms, orderförfrågningar försvinner och det ena med det andra. Inte bra. Så jag vet definitivt vikten av att ha bra program som underlättar för att underlätta för alla.

ledningssystem från am system

Därför har vi just skaffat ett nytt ledningssystem, på mitt initiativ, för att underlätta administrationen och få bättre kontroll på vad som händer och försiggår på företaget. Det kommer från AM System och kan hantera det mesta – ärenden, dokument och underhåll – och är dessutom molnbaserat. Det sistnämnda är mycket viktigt eftersom det gör att alla som är behöriga kan använda systemet när- och var som helst. Priset per användare är också bra; det blir billigare och billigare per användare ju fler som är registrerade. Viktigt, eftersom vi är ett växande företag och således behöver system som går att skala från få till många användare.

Be First to Comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.