Motocross

Första sporten hittills som kommer med där förarna enbart kör på två hjul. Märk väl att det här gäller motocross, och inte enduro. De två påminner såklart om varandra, men skillnaden mellan dem båda är att enduro körs ute i skog och mark, i svåra terränger. Motocross är en snitslad och byggd bana, med hopp och hinder, som förarna ska ta sig igenom, där det som vanligt handlar om att komma först.

Motocross är säkerligen något som du har bevittnat någon gång, och kanske är det till och med så att du har, eller har velat, prova på det. Runt femtonårsåldern är det många som upptäcker mopeden, och vilket bra transportmedel det är, men det är reglerat av regler och lagar och går inte så snabbt. Det många upptäckte innan de blev mopedmyndiga var just crossen, för inom motocross får du som 13-åring köra 125-kubikare så länge du har tagit guldhjälmscertifikatet. Innan dess så är det 80-kubik som gäller för cross. En liten genväg, och en försmak, med andra ord.

Motocross är väldigt populärt i Sverige och vi har skördat stora framgångar på den internationella scenen. Det är glädjande att se, för det här lär faktiskt ungdomar i en tidig ålder att ha respekt för motorer och deras styrkor och samtidigt hur de ska hanteras på ett varsamt sätt. Dessutom är det väldigt underhållande att titta på, där varje hinder och hopp är delar av banan som totalt kan förändra händelseförloppet i racet. Har ni inte tittat på en tävling så är det något ni definitivt borde åtgärda!

Be First to Comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.