STCC

Scandinavian Touring Car Championship är den nordiska varianten på en avskalad version av F1, skulle man kunna säga. Det är kanske lite att dra det till sin yttersta spets, men när det kommer till innebörd och utformning så är det mycket som påminner om varandra. Bara en sådan enkel sak att olika bilproducenter ställer upp i olika stall med två förare max till start känns igen från den världsomspännande tävlingen i de snabba bilarna. STCC var tidigare helsvenskt, men efter att intresset sviktade ville man göra serien mer internationell. Därför är alla skandinaviska länder, och kön, tillåtna att delta i tävlingen.

Det är det som är det riktigt fina med STCC. Det är inte sport som exkluderar, utan snarare inkluderar. Det är en sport som bjuder på sig själv och är välkomnande, för alla människor som är intresserade av racing på hög nivå. Intressant är också att det är i den här formen av motorsportande som vår egen prins har valt att delta. Prins Carl-Philip Bernadotte dök upp i startlistorna för ett par år sedan, och har sedan dess varit en aktiv förare. Han går med andra ord verkligen i sin farfars, motorkungens, fotspår.

STCC är en fin och spännande tävlingsform där det är jämt skägg många gånger mellan förarna, även om det är Volvo Polestar Racing som ser ut att vara teamet att slå. De har tagit hem segrar på segrar, och det hela kan beskrivas stundtals som kompletta överkörningar. Men jag vet att de andra teamen triggas av det, vilket gör varje säsong till en oskrivet, spännande blad.

Be First to Comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.